tirsdag 10. januar 2012

Troika-kake


Troika-kake

Bunn:
200g mandler
200g melis
3 eggehviter (stivpiskes først)

Sjokofyll:
1dl vann
75g melis
150gr smør
3 eggeplommer
1ss kakao

Gele:
1pk rød gele
3dl vann

Ca. 300-350 gr marsipan

Glasur:
1 1/2pk dronning sjokolade
2ss delfiafett

Slik gjør du:

*Stivpisk eggene og rør inn malte mandler og melis
*Stekes nederst i ovnen på 170 grader i 30 min – avkjøles
*Vann og melis kokes opp til den tykner (ca. 8 min) – avkjøles
*Pisk eggeplommer og tilsett i melismassen. blandes godt sammen.
*Skjær smøret i små biter og visp sammen til en jevn smørkrem – tilsett kakao.
*Smør et tynt lag m. sjokoladefyll på kakebunnen – sett kakeringen rundt kaka
*Hell over og fordel den halvstive geleen jevnt utover – la denne stivne helt
*Smør resten av sjokofyllet utover geleen
*Kjevle ut marsipanen (passe tykt) – legges over geleen og sjokofyllet
*Smelt sjokolade og delfiafett. La avkjøles litt
*Hell til slutt over den avkjølte sjokoladeglasuren
*La kaken stå kaldt til glasuren blir ordentlig stiv

PS! Fint og godt å pynte med geletopper

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar