onsdag 11. januar 2012

Sjokoladepasta (fondant)


Sjokoladepasta (fondant)

Sjokoladepasta lages av smeltet sjokolade og lys sirup etter forholdet 2:1 i vekt.
F.eks 500 g smeltet sjokolade til 250 g lys sirup.

Slik gjør du:

*Smelt sjokoladen i vannbad.
*Bland inn sirup og rør godt sammen til en tykk masse.
*Det vil etter hvert skilles ut en del fett, og det ser ut som om massen skiller seg. Det er helt riktig!
*La massen stå til avkjøling på kjøkkenbenken. Rør i den av og til slik at fettet blandes inn igjen.
*Legg pastaen i en plastpose før den er helt stiv, ellers er den vanskelig å få ut av bollen .
-Før du bruker pastaen, må du kna den opp slik at den blir smidig å jobbe med.
-Sjokoladepasta kan brukes til alt fra blomster til kakelokk.
-Når du skal kjevle sjokoladepasta, er det lurt å bruke plastkjevle og plastunderlag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar