tirsdag 10. januar 2012

Høstkake


Høstkake

200g smeltet Smør
1l Kefir
500g Sukker
650g Hvetemel
4ts Natron
2ts Kanel
2ts Kardemomme
1ts Vaniljesukker
½ts Ingefær
½ts Muskat

Osteglasur:
125g Naturell smøreost, eller en med fruktsmak f.eks. ananas
75g mykt Smør
1ts Vaniljesukker
1,5dl Melis

Slik gjør du:
*Smelt smør og rør inn kefir og sukker. Bland sammen resten av ingrediensene og rør inn i deigen.
*Hell i en smurt/bakepapirkledt liten langpanne
*Stekes i varm stekeovn 175 grader i ca 40 min, på nederste rille.
*Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen. Kaken holder seg saftig og myk uten frysing men egner seg også godt til frysing.
*Skjær opp i biter og server naturell eller med litt pisket krem og bær ved siden av.

Tips:
Kaken kan også dekkes med en osteglasur.
Osteglasuren er enkel å lage - man rører alt sammen og smører det på avkjølt kake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar