tirsdag 10. januar 2012

Kaffe og pistasjekake


Kaffe og pistasjekake

225g smør
225g sukker
4stk egg
3ss kald, sterk kaffe
100g pistasjenøtter ,finhakket
250g hvetemel ,siktet
1ts bakepulver
2ss melis til dryss

Fyll:
3dl kremfløte
2ss melis
100g pistasjenøtter ,grovhakket

Slik gjør du:

*Forvarm ovnen til 190grader.
*Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg.
*Tilsett kaffe og hakkete nøtter.
*Vend inn hvetemel og bakepulver.
*Hell røren i en godt smurt springform (23 cm) med bakepapir i bunnen.
*Stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter. Sjekk om den er ferdig stekt med en tynn kniv eller trepinne.
*Avkjøl kaken på rist i formen i ca 30 minutter. Fjern formen og avkjøl helt. Del kaken i to på midten.
*Stivpisk kremen med melis og bland inn hakkete nøtter. Bre kremen ut på den ene kakebunnen og legg den andre på toppen. Dryss med melis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar