tirsdag 24. januar 2012
Appelsinkake
Appelsinkake
300g Smør
3 dl sukker
5 Egg
1ss revet appelsinskall
¾dl Appelsinjuice eller saft av appelsin
1½ts Bakepulver
6dl Hvetemel
Glasur:
2dl Melis
1½ss Appelsinsaft
Dynking av varm kake:
Presset appelsinsaft av 2 appelsiner
Slik gjør du:
* Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig.
*Rør inn eggmasse i flere porsjoner. Rør sammen røren mellom hver gang.
*Tilsett appelsinsaften og -skall.
*Sikt sammen bakepulver og mel, og rør det inn.
*Fyll røren i en godt smurt springform, 22 cm i diameter.
*Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek ved 175 grader i ca. 50 minutter.
*Stikk hull i kaken med en pinne. Hell presset appelsinsaft i hullene. Avkjøl kaken på rist.
*Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaken. Hinnefrie appelsinbåter og strimler av appelsinskall er smakfullt tilbehør og dekorativ pynt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar