tirsdag 24. januar 2012

Appelsinkake


Appelsinkake






300g Smør
3 dl sukker
5 Egg
1ss revet appelsinskall
¾dl Appelsinjuice eller saft av appelsin
1½ts Bakepulver
6dl Hvetemel


Glasur:


2dl Melis
1½ss Appelsinsaft


Dynking av varm kake:
Presset appelsinsaft av 2 appelsiner




Slik gjør du:


 * Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. 
*Rør inn eggmasse i flere porsjoner. Rør sammen røren mellom hver gang. 
*Tilsett appelsinsaften og -skall. 
*Sikt sammen bakepulver og mel, og rør det inn. 
*Fyll røren i en godt smurt springform, 22 cm i diameter. 
*Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek ved 175 grader i ca. 50 minutter. 
*Stikk hull i kaken med en pinne. Hell presset appelsinsaft i hullene. Avkjøl kaken på rist.
*Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaken. Hinnefrie appelsinbåter og strimler av appelsinskall er smakfullt tilbehør og dekorativ pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar