tirsdag 10. januar 2012

Sjokolade-ostekake


Sjokolade-ostekake

Bunn:
 olje til pensling
175 g sjokoladekjeks (chocolate chips cookies)
55 g smør

Sjokoladefyll:
225 g kokesjokolade
225 g melkesjokolade
55 g sukker
350 g kremost naturell
4,25 dl kremfløte
5 ss irish cream (f.eks. Baileys)

Topping:
 kakao til dryss
 friske bær og frukter

Slik gjør du:

*Kle bunnen av formen med bakepapir og pensle kantene med olje.
*Knus cookies i en pose.
*Smelt smøret og rør i de knuste kjeksene.
*Trykk ut kjeksblandingen i bunnen av formen og sett i kjøleskapet i ca. 1 time.
*Smelt kokesjokolade og melkesjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn og la den kjøle seg litt ned.
*Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse.
*Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen.
*Vend så kremen i sjokoladen og rør til slutt inn kremlikøren.
*Fyll sjokolademassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og slett overflate.
*La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer, eller til den er helt fast.
*Ta kaken ut av formen, dryss med kakao, og pynt med frukt og bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar