
2 eggehviter
30 g sukker
80 g salte peanøtter
50 g melis
2.Karamellganache
100g Sukker
100 g hvit sjokolade
1,25fløte
10 g smør
3.Sjokolademousse
150 g mørsjokolade med 50-60%
75 g usaltet smør
1/2 dl espresso eller sterk kaffe
1 gelatinplate
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 sukker
Slik gjør du:
*Forvarm ovnen til 170 grader
*1. Først har du peanøtter og melis i en kjøkkenmaskin og hakker nøttene til blandingen har en jevn, men forholdsvis grov konsistens.
*Deretter lager du marengs av eggehvitene og sukkeret.
*Vend så inn peanøtt/melis-blandingen med marengsen til du får en jevn masse.
*Smør formen med litt soya-olje og ha oppi røra. Stek i ca. 25 min. til kakebunnen slipper bakepapiret.
*2. Smelt sukker til karamell i en gryte på middels sterk varme til alt sukkeret er oppløst og du har en jevn karamell. *Tilsett fløte gradvis og la det koke lett under lokk på middels sterk varme til karamellen er oppløst i fløte.
*Tilsett den hvite sjokoladen og smøret og rør rundt med en slikkepott til du har en jevn konsistens.
*Hell karamell oppi formen over bunnen.
*3. Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smøret.
*Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutter og rør ut i den varme espressoen/kaffen.
*Bland kaffe/gelatin-blandingen sammen med sjokoladen og smøret til du har en jevn masse.
*Tilsett de to eggeplommene og rør sammen til også dette bli en jevn masse.
*La blandingen stå i romtemperatur til den har nådd ca. 30 grader, det pleier å ta ca. 30 min.
*Deretter pisker du eggehvitene og sukkeret til du har marengs og vender inn i den litt avkjølte sjokoladeblandingen.
*Sjokolademoussen helles nå over karamell-ganachen i formen og settes inn i kjøleskapet til den har satt seg, det tar ca. 2 timer.
100 g hvit sjokolade
1,25fløte
10 g smør
3.Sjokolademousse
150 g mørsjokolade med 50-60%
75 g usaltet smør
1/2 dl espresso eller sterk kaffe
1 gelatinplate
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 sukker
Slik gjør du:
*Forvarm ovnen til 170 grader
*1. Først har du peanøtter og melis i en kjøkkenmaskin og hakker nøttene til blandingen har en jevn, men forholdsvis grov konsistens.
*Deretter lager du marengs av eggehvitene og sukkeret.
*Vend så inn peanøtt/melis-blandingen med marengsen til du får en jevn masse.
*Smør formen med litt soya-olje og ha oppi røra. Stek i ca. 25 min. til kakebunnen slipper bakepapiret.
*2. Smelt sukker til karamell i en gryte på middels sterk varme til alt sukkeret er oppløst og du har en jevn karamell. *Tilsett fløte gradvis og la det koke lett under lokk på middels sterk varme til karamellen er oppløst i fløte.
*Tilsett den hvite sjokoladen og smøret og rør rundt med en slikkepott til du har en jevn konsistens.
*Hell karamell oppi formen over bunnen.
*3. Smelt sjokoladen i vannbad sammen med smøret.

*Bland kaffe/gelatin-blandingen sammen med sjokoladen og smøret til du har en jevn masse.
*Tilsett de to eggeplommene og rør sammen til også dette bli en jevn masse.
*La blandingen stå i romtemperatur til den har nådd ca. 30 grader, det pleier å ta ca. 30 min.
*Deretter pisker du eggehvitene og sukkeret til du har marengs og vender inn i den litt avkjølte sjokoladeblandingen.
*Sjokolademoussen helles nå over karamell-ganachen i formen og settes inn i kjøleskapet til den har satt seg, det tar ca. 2 timer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar