fredag 13. januar 2012

Toscakake


Toscakake

5 stk egg
5 dl sukker
5 dl hvetemel
1 ½ dl smeltet smør

Glasur:
75 g hakkede mandler
75 g sukker
2 ts hvetemel
1 ½ ss melk

Slik gjør du:

* Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn vekselsvis mel og smeltet smør.

*Stek i smurt og melstrødd form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 50 minutter. Stikk en pinne i kaken. Det kan gjerne sitte noen smuler på pinnen, men er det rå kakerøre må kaken steke litt til.

*Kok alle ingrediensene til glasuren i en kjele 2-3 minutter. Fordel glasuren over kaken og stek videre i ca. 10 minutter, eller til glasuren er gyllen.

*Dette er en saftig kake som holder seg godt ved oppbevaring i tett kakeboks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar