fredag 13. januar 2012
Toscakake
Toscakake
5 stk egg
5 dl sukker
5 dl hvetemel
1 ½ dl smeltet smør
Glasur:
75 g hakkede mandler
75 g sukker
2 ts hvetemel
1 ½ ss melk
Slik gjør du:
* Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn vekselsvis mel og smeltet smør.
*Stek i smurt og melstrødd form, ca. 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 50 minutter. Stikk en pinne i kaken. Det kan gjerne sitte noen smuler på pinnen, men er det rå kakerøre må kaken steke litt til.
*Kok alle ingrediensene til glasuren i en kjele 2-3 minutter. Fordel glasuren over kaken og stek videre i ca. 10 minutter, eller til glasuren er gyllen.
*Dette er en saftig kake som holder seg godt ved oppbevaring i tett kakeboks.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar