torsdag 12. januar 2012

Terte Tartin


Terte Tartin

Bunnen:
125 g smør
100 g sukker
1 stk egg
150 g hvetemel
1 ts salt

Fyllet:
3 stk eple
2 stk pære
100 g smør
2,5 dl sukker

Slik gjør du:

Bunnen
*Bland sammen smør og sukker til en kremete masse. Visp egget lett og bland det inn. Kna inn litt og litt av melet og form deigen til en ball. Bruk nok mel til at deigen blir smidig og fin.
*Dekk med folie og legg den i kjøleskapet/fryseren (når deigen er varm er den veldig vanskelig å håndtere).

Fyllet
*Om du ikke vil ha skallet på må du skrelle eplene (ikke nødvendig).
*Del opp hvert eple i fire. Fjern det innerste (eplehuset). Del hver bit i to igjen (slik at hvert eple nå er i åtte båter).
*Del pærene i fire. Fjern steinene.
*Smelt smøret i en stekepanne. Ha i sukkeret. La det smelte og få en gyllenbrun farge. Ha i eple- og pærebitene. Vend dem i sukker og smøret og la det steke i ca 10-15 minutter.
*Smør en kakeform. Legg eplene og pærene i et pent mønster (gjerne en sirkel som går innover mot midten).
*Kjevle ut deigen til en sirkel som er stor nok til å dekke kakeformen. Legg den på toppen. Stek den i ovnen på 210 grader i 8-12 minutter.
*Avkjøl. Velv kaken ut på et fat. (Det er lettest å legge kakefatet på kaka og velve det rundt i en rask bevegelse).
*Den serveres gjerne som den er - eller med is/krem. Aller helst skal kaken serveres varm (men den smaker godt når den er avkjølt også).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar