tirsdag 24. januar 2012

Amerikansk Oreokake




Amerikansk Oreokake


Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram smør


Ostekrem:
200 g kremost naturell / Philadelphia
2,5 dl melis
50 gr Oreokjeks, grovt hakket
3 dl kremfløte


Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse
3 dl melk(2dl H-melk, 1 dl Lett)
50 gram Oreokjeks, grovt hakketPynt: Oreokjeks / eller mini-Oreos
Sjokoladesaus (ferdig laget)






Slik gjør du:


*Bunnen: Ha kjeksen og myknet smør i miksmaster og det hele blandes til en jevn røre.
*Ta frem kakeringen fra en rundform og legg denne på ett stort nok fat.
*Det gjør det lettere å skjære opp kaken ved servering! .
*Fordel røren ned i bunnen og sett til kjøling i 30 min.


*Ostekrem: Miks kremost og melis godt, sånn at den blir kremete!
*Pisk fløten til krem og vend den inn i blandingen.
*Bruk 2/3 av blandingen på bunnen.
*Oppbevar resten av ostekremen kaldt.
*Bruk de hakkede Oreokjeksene ned i blandingen.
*Sett kaldt i en halv time.


*Sjokolademoussen: Følg pakkens anvisning.
*Hell den over ostekremen i formen.
*Ha de hakkede oreokjeksene i moussen. Sett kaldt i 30 min.
*Ha resten av osteblandingen over sjokolademoussen.
*Lag ønsket mønster med sjokoladesausen og legg de grovt hakkede kjeksene over til pynt!
*Mini Oreos og de med hvit sjokolade kan også brukes!
*La kaken stå kaldt til dagen etter og til den serveres. Den er fint holdbar i 3-4 dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar