torsdag 19. januar 2012

Firkløveriskake


Firkløveriskake

5  eggehviter
3 1/2 dl  melis
150 g  hasselnøtt-kjerner
150 g  firkløversjokolade
1 ss  hvetemel
1 1/2 ts  bakepulver

Isen:
5  eggeplommer
1 1/2 dl  melis
1 ts  vaniljesukker
1 ss  bakekakao
200 g  firkløversjokolade
5 dl  kremfløte

Slik gjør du:

*Sett stekeovnen på 175 grader.
*Pisk eggehviter lett sammen med en kjøkkenmaskin. Tilsett melis og pisk det til marengs.
*Finhakk firkløversjokolade.
*Mal hasselnøttene.
*Vend sjokolade og hasselnøtter inn i marengsen sammen med hvetemel og bakepulver.
*Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene.
*Hell røren i formen og stek i ca. 45 minutter.
 *Avkjøl kaken i formen.
 *Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
*Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.

Isen :

*Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.
*Sikt sammen kakao og vaniljesukker og ha det i eggedosisen.
 *Smelt sjokoladen i vannbad og ha i et par spiseskjeer med fløte.Rør dette godt sammen, pass på at det ikke kommer vann oppi. Da blir det ødelagt.
*Bland sjokoladen i eggeblandingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar