tirsdag 10. januar 2012

Sjokoladekake med appelsinsmak


Sjokoladekake med appelsinsmak

6stk egg
600g sukker
600g hvetemel
2ss bakepulver
2ss vaniljesukker
4ss kakao
3,5dl melk
1dl presset saft av appelsin
1stk appelsin, finrevet skall av
450g smeltet smør

Sjokoladeglasur:
500g melis
3ss kakao
5ts vaniljesukker
0,5dl appelsinjuice
175g mykt smør
kokos

Slik gjør du:

*Pisk sammen egg og sukker til eggedosis.
*Sikt sammen hvetemel bakepulver, vaniljesukker og kakao og bland vekselvis med melk, juice, finrevet appelsinskall og smeltet smør i eggedosisen.
*Ikke rør deigen for lenge, da har kaken lett for å bli tett og kompakt.
*Hell deigen i smurt/bakepapirkledt langpanne og stek ved 200 ºC i 30-40 min.
*Rør sammen glasuren og smør over lunken kake. Dryss over kokos og pynt med påskemarsipan.
Tips: Ønsker du en ekstra saftig og smakfull kake, smør appelsinmarmelade ev aprikossyltetøy over kaken før sjokoladeglasur smøres over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar