tirsdag 10. januar 2012

Fyrstekake



Fyrstekake

175g Smør
1 ½dl Sukker
3stk Eggeplomme
3ss Melk eller vann
6dl Hvetemel
1 ½ts Bakepulver

150g Mandler
150g Melis
3stk Eggehvite
ca. 2ss Hvitvin eller vann med litt romessens

Slik gjør du:

*Rør smør og sukker hvitt.
*Rør inn eggeplommer og melk og sikt inn hvetemel og bakepulver.
*Elt deigen sammen. La den stå litt kaldt, så blir den lettere å arbeide med.
*Trykk 2/3 av mørdeigen i bunnen av formen og oppover langs kanten.
*Mal mandlene og bland med melis, stivpisket eggehvite og vin.,
*Fyll massen i formen. Kjevle resten av deigen til en 2-3 mm tykk leiv. Skjær 1-1 ½ cm brede striper og legg i rutemønster over kaken. Legg en strimmel rundt kanten, slik at alle endene blir dekket.
*Pensle deigen med sammenvispet egg
*Stek i ovn ved 180-190 °C i ca. 40 minutter.
*La kaken stå litt i formen før den avkjøles på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar