tirsdag 10. januar 2012

Saftig appelsinkake med sjokolade


Saftig appelsinkake med sjokolade

400 g sukker
320 g romtemperert smør
4 stk romtemperert egg
1 dl melk
0,5 dl appelsinjuice eller friskpresset appelsin
320 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 stk appelsin, finrevet skall av
50 g hakket mørk sjokolade

Fyll
125 g smør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
0,5 dl appelsinsaft
100 g hvit kokesjokolade
1 stk appelsin, finrevet skall av

Slik gjør du:

*Rør sukker og smør hvitt og porøst.
*Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
*Tilsett væsken i røren vekselvis med hvetemel som er tilsatt bakepulver og vaniljesukker
*Rør til slutt inn appelsinskall.
*Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36).
*Strø hakket sjokolade, eller sjokoladedråpene, på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 35 minutter.
*Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig.
*Smelt sjokoladen i vannbad, og rør den inn i fyllet.
*Tilsett til slutt appelsinskall og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar