fredag 13. januar 2012

Sjokolademousse


Sjokolademousse

4 dl kremfløte
450 g kokesjokolade
8 stk eggeplomme
4 stk eggehvite
200 g melis

Slik gjør du:

*Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.
*Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.
*Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
*Ha sjokolademoussen i porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering. Server sammen med litt pisket krem.

-Tips: Kan lages 1-2 dager før bruk. Du kan smelte sjokoladen i microen i stedet for i vannbad. Smeltes på lav effekt i 30 sekunder av gangen. Rør i mellom hver gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar