tirsdag 10. januar 2012

Lettvint sommerkake


Lettvint sommerkake

6 stk egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 ts bakepulver

Eggekrem:
4 dl melk
1 stk vaniljestang
4 stk eggeplomme
½ dl sukker
1 ss maisstivelse (maizena)

Pynt:
3 dl kremfløte
200 g bringebær
1 stk fersken
200 g jordbær
100 g blåbær

Slik gjør du:
*Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
*Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen.
*Ha røren i en godt smurt 24 cm form.
*Stek på nederste rille i ovnen ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
*Skrap ut vaniljefrøene til eggekremen og ha frøene i en kjele sammen med resten av ingrediensene.
*Varm opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl i kaldt vann
*Del kaken i to og dynk bunnene med melk eller fruktjus
*Bland kald eggekremen med litt pisket krem. Fordel halvparten av kremen på bunnen og legg på rikelig med friske bær. Legg på den andre kakebunnen og fordel resten av kremen over.
*Pynt med fersken eller mango i båter og for eksempel bringebær og sitronmelisse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar