fredag 13. januar 2012

After Eight-kake


After Eight-kake

Bunn:

2 egg
65 g sukker
2 ss kakao
40 g hvetemel
1/2 ss potetmel
1/2 ts bakepulver

Fyll:

½ pakke After Eight (12 stk)
50 g mørk sjokolade
2 egg
2 ss sukker
krem av 2,5 dl kremfløte
1 dl varm kaffe- herav halvparten til dynking av bunnen
4 plater gelatin

Glasur:

Resten av After Eight-esken
Resten av kremen fra fyllet


Slik gjør du:

*Bunn: Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn det tørre. Stekes i springform ved 180 grader i 15-20 minutter. La den stå i formen i 5 minutter, la den bli kald på rist. Legg den over på et kakefat og sett den rengjorte ringen fra springformen rundt.

*Fyllet:Smelt sjokoladen i mikrobølgeovn eller vannbad. Legg gelatinen i kaldt vann. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland de oppbløtte gelatinplatene med 1/2 dl varm kaffe og rør til gelatinen er oppløst. Bland dette med smeltet sjokolade. Bland inn eggedosisen, og til slutt mesteparten av kremen. La litt (3-4 ss) være igjen til glasuren.

Dynk bunnen med kaffen og hell fyllet over. Sett kaken i kjøleskap i minst en halvtime.

*Glasuren: Smelt resten av After Eight-sjokoladen og bland inn krem til det er en tynn røre. Fordel denne jevnt over den avkjølte kaken, og sett den i kjøleskap til fyllet er stivnet. Skjær rundt kanten av kaken og fjern kakeringen forsiktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar