onsdag 11. januar 2012

Firkløverkake


Firkløverkake

5  egg
200 g  sukker
50 g  mørk kokesjokolade
2 ss  sterk kaffe
135 g  smør
2 ts  bakepulver
135 g  hvetemel

Glasur:
1 1/2 dl  sukker
1 1/2  kremfløte
70 g  smør
150 g  firkløversjokolade

Slik gjør du:

*Sett stekeovnen på 175 grader.
 *Pisk egg og sukker til eggedosis - Det er en fordel om eggene er romtemperert før bruk, da blir eggedosisen ekstra luftig.
*Smelt smør i en kjele og ha i kaffe. Trekk kjelen til side og rør inn sjokoladen.
*Avkjøl litt og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
*Sikt hvetemel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i røren.
*Ha røren i en smurt 26 cm.i diameter rund springform, gjerne med et bakepapir i bunnen.
*Stek kaken i  ca. 45 minutter.
*Ta kaken ut av ovnen og snu den på hodet på et bakepapir.
*Kok sukker, fløte og smør til en tykk saus.
*Avkjøl litt og rør inn firkløveren til den får en glatt konsistens.
 *Smør kremen på kaken når den er avkjølt.

-Tips: Kaken egner seg utmerket til frysing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar