lørdag 3. desember 2011

Kransekakestenger

Kransekakestenger


500 g mandler
ca. 4 stk eggehvite
500 g melis


Slik gjør du:

1. Skåld halvparten av mandlene.


2. Mal skåldede og uskåldede mandler i hurtigmikser. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer.


3. Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.


4. Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene først i sjokoladen og deretter i hakkete pistasjenøtter eller mandler. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet.


Oppbevar stengene i tett boks. Kransekakestengene er fine å fryse.


Slik skålder du mandler:

Hell kokende vann over mandlene. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. La mandlene tørke noen timer eller over natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar