tirsdag 11. mars 2014

Putekake - Hvordan lager du..


Det er lettere å bruke sjokoladekake, men best smak med sukkerbrød.
Lag ei langpanne med sukkerbrød (sjokolade på bildet).
Du kan selvfølgelig skjære til en "vanlig" kake, sånn at den ser ut som denne.

Lag en firkant, og skjer bort litt av kantene, sånn at den svinger inn.


Kaken skal se omtrent ut som dette

 Del kaken i to eller tre etg, og ha på/i ønsket fyll.


 Om det er litt kake som stikker ut, så skjer av dette
 Ha smørkrem over hele kaken,settes i kjøleskapet i ca 2timer


 Kjevle ut ønsket masse (fondant)


 Legg massen over kaken (viktig at du har mye mer enn det du trenger)

 Start med hjørnene før du klemmer inn sidene


 Best å bruke vinyl (engangs) hansker


 Skjer bort overflødig masse og dytt litt under kaken


 Da kan kaken pyntes


 Bruk en linjal og lag et sånt mønster. Vær forsiktig (ikke ta i for mye, da det kan gå hull på fondanten)


 Lag noen «delper» med enden av en malekost og ha på perler

 Tvin sammen to lengder med marsipan og ha på kantene


Lag gjerne små dusker og ha på sidene.Pynt toppen som du vil


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar