Mandelbunn: Kryddermarinerte bjørnebær: Italiensk marengs:
200 g malte mandler 1 pose (400 g) frosne bjørnebær 120 g eggehvite (4
stk)
250 g melis 200+100g Sukker 1dl
Vann
3 egghviter 0,5 + 2,5 dl vann 40
g – 200 g sukker
2 ss hvetemel 1 stk kanelstang
1 stk stjerneanis
5 hele pepperkorn
1 vaniljestang, delt på langs og skrap ut
innholdet
Bringebærmousse:
240 g italiensk marengs
(se egen oppskrift)
5 gelatinplater
500 g bringebær, gjerne
fryste
1 vaniljestang, deles på
langs og skrap ut frøene
2,5 dl kremfløte
Slik gjør du:
*Mandelbunn: Pisk
eggehviter og melis til marengs.Ha forsiktig inn malte mandler og
hv.mel. Ha røren på bakepapir og stryk utover slik at du får et
ca. 1 cm tykt lag.-180 grader i ca 30 min.
*Kryddermarinerte
bjørnebær: Ha 200 g sukker og 0,5 dl vann i en tykkbunnet kjele
og smelt sukkeret til karamell på middels sterk varme.Etter 5-10
minutter kommer det frem en lys brun farge og da begynner karamellen
å bli ferdig.
*Deretter tar du 2,5 dl
vann i gryten.Rør inn vannet litt av gangen til karamellen en løst
opp i vannet. Tilsett resten av sukkeret og krydderet og la da
småkoke i ca. 10 minutter.
*Sil fra krydderet og ha
de frosne bjørnebærene i en liten gryte eller ildfast form. Hell
den varme sukkerlaken over bærene og la stå til det er
romtemperert. Bærene kan brukes i kaken med en gang, men aller best
smaker det hvis du lar bærene ligge i sukkerlaken i kjøleskapet
over natten.
*Italiensk marengs: Pisk
eggehvite og 40 g sukker halvstivt.Bland resten av sukkeret med
vannet i en kjele og la det fosskoke i 4-5 minutter uten omrøring
til det blir en sirup. Danner det seg skum langs kanten på kjelen,
tas dette av med en skje.
*Hell den kokende sirupen
i en tynn stråle oppi de halvpiskede eggehvitene mens maskinen går
på halv hastighet. Det er viktig at sukkerlaken treffer rett ned i
marengsen og ikke på vispen.Pisk så marengsen på full hastighet
til den er romtemperert – det tar ca. 15 minutter. Sett i
kjøleskapet.
*Bringebærmousse: Bløtlegg
gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter.Mos bringebær gjennom en
finmasket sil. Varm halvparten av bringebærpuréen i en kjele. Ta
kjelen av platen.Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme
puréen. Bland godt. Tilsett resten av pureen og rør det godt
sammen. Ha pureen i en bolle og la den stå i romtemp til den blir
romtemp.ca. 15-20 minutter.
*Når pureen er kald,
piskes den inn i den kalde marengsen med en visp.Ha vaniljefrø i
kremfløten og pisk kremfløten til krem. Bland kremen inn i
bringebær-marengs blandingen i to omganger med en slikkepott.
TIPS: Vil du ha den litt mer elegant, så har du på 1 pk bringebær gele på toppen (bruk halve vannmengden av det som står på pakken), og pynter med frukt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar