Kremen:
2 dl vann
500 gram sukker
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljeessens
240 gr mørk sjokolade
250 gr usaltet smør
4 egg
200 gr sukker
120 gr hvetemel
1 ts salt
Slik gjør du:
*Forvarm ovnen til 180
grader.
*Start med Kremen: Kok sukkeret og
vannet forsiktig opp slik at det blir en gjennomsiktig sukkerlake.
Dette tar omtrent 10 minutter. Det er lurt å røre innimellom
*Mens sukkerlaken koker skal
gelatinplatene legges i kaldt vann i 8-10 minutter
*Når de er klare heller du det kalde
vannet av og skviser vannet ut av gelatinen med hendene. Hell så det
kokende vannet over og rør til all gelatinen er smeltet.
*Hell alt sammen en miksebolle og
start å piske. Men pisk forsiktig fordi denne blandingen er
supervarm. Start med laveste hurtighet og jobb deg oppover.
*Hell i vaniljeessensen når kremen
begynner å bli kald.
*Når kremen er hvit og fyldig etter
sånn cirka 40-50 minutter. Det tar litt tid, men tro meg det er
bedre å piske for mye enn for lite. Om du pisker for lite vil ikke
kremen holde formen når du sprøyter de ut.
*Smelt deretter smøret og
sjokoladen i bolle over et vannbad. Dette gjør at røren ikke koker
eller brenner seg. Sett det til side slik at den blir lunken.
*Pisk deretter sukker og
egg til eggedosis
*Tilsett mel og salt og
rør det sammen.
*Hell så i den lunkne
sjokoladen og rør alt godt sammen slik at du får en jevn rør.
*Fordel røren i
muffinsformer og sett de til steking i 20 minutter. De skal skal være
ganske saftig inni når du tar dem ut
*La de kjøle seg ned helt
før du spruter på kremen.
*Når kremen har stivnet
dypper du dem i sjokolade og strør strøssel/kokosmasse over
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar