onsdag 28. desember 2011

Hjemmelaget Daim

Hjemmelaget Daim - ca 30 biter.



2ss Hvetemel
2ts Kakao
2ss Mørk sirup
2ss Smør
4ss Sukker
160g Kokesjokolade til trekking


Slik gjør du:



*Bland alle ingrediensene bortsett fra kokesjokoladen i en godt rengjort stekepanne.
*Kok i mellom fire og fem minutter på svak varme, rør hele tiden.
*Hell røren over på et stykke bakepapir, og bruk en silikonslikkepott til å bre den utover i ønsket tykkelse.
*Skjær så opp et rutemønster med kanten på slikkepotten, slik at du enkelt kan brekke daimen opp i biter når den er blitt kald (men du må være kjapp med opprutingen mens karamellen er varm, det er mye enklere å gjøre det mens den er myk enn etter at den har stivnet).
*Når bitene er vel avkjølt, dypper du dem i kokesjokolade som du har smeltet i vannbad. Jeg syns det er enklest å bruke en sånn stekepannepinsett/-klype, for du må være rask ut og inn av sjokoladegryta, da daimbitene blir myke av den varme sjokoladen.
*Legg de sjokoladedyppede bitene tilbake på bakepapiret, og plasser hele brettet et kaldt sted natta over, slik at sjokoladen får stivnet. Kjøleskapet går bra hvis du har plass, men ellers gjør et kjølig soverom eller spiskammers jobben.
*Pakk bitene inn i aluminiumsfolie, eller noe mer fancy om du vil, og nyt. NB: Daimen blir seig, ikke hard som den du kjøper i butikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar