tirsdag 11. mars 2014

Kokosbollecupcakes



Kremen:
2 dl vann
500 gram sukker
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vaniljeessens


240 gr mørk sjokolade
250 gr usaltet smør
4 egg
200 gr sukker
120 gr hvetemel
1 ts salt


Slik gjør du:
*Forvarm ovnen til 180 grader.
*Start med Kremen: Kok sukkeret og vannet forsiktig opp slik at det blir en gjennomsiktig sukkerlake. Dette tar omtrent 10 minutter. Det er lurt å røre innimellom
*Mens sukkerlaken koker skal gelatinplatene legges i kaldt vann i 8-10 minutter
*Når de er klare heller du det kalde vannet av og skviser vannet ut av gelatinen med hendene. Hell så det kokende vannet over og rør til all gelatinen er smeltet.
*Hell alt sammen en miksebolle og start å piske. Men pisk forsiktig fordi denne blandingen er supervarm. Start med laveste hurtighet og jobb deg oppover.
*Hell i vaniljeessensen når kremen begynner å bli kald.
*Når kremen er hvit og fyldig etter sånn cirka 40-50 minutter. Det tar litt tid, men tro meg det er bedre å piske for mye enn for lite. Om du pisker for lite vil ikke kremen holde formen når du sprøyter de ut.

*Smelt deretter smøret og sjokoladen i bolle over et vannbad. Dette gjør at røren ikke koker eller brenner seg. Sett det til side slik at den blir lunken.
*Pisk deretter sukker og egg til eggedosis
*Tilsett mel og salt og rør det sammen.
*Hell så i den lunkne sjokoladen og rør alt godt sammen slik at du får en jevn rør.
*Fordel røren i muffinsformer og sett de til steking i 20 minutter. De skal skal være ganske saftig inni når du tar dem ut
*La de kjøle seg ned helt før du spruter på kremen.

*Når kremen har stivnet dypper du dem i sjokolade og strør strøssel/kokosmasse over

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar