tirsdag 11. mars 2014

Hjemmelaget Kvikk-lunsj

Til ca 5 barer (4 knekk per bar)


150 g melkesjokolade (gjerne en pensel)

Kjeks:
100 g smør
150 g sukker
1/2 ts vaniljesukker
150 g hvetemel
1,5 dl vann


Slik gjør du:

*Smelt smør og la det avkjøles litt.
*Bland sukker,vaniljesukker, hvetemel og vann, og rør inn smøret.
*Fordel røren på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 °C i ca 5 minutter.
*Legg kjeksen på bordet og skjær ut avlange biter på ca 5 x 1 cm og legg de et sted de får tørket. (Jeg lot de ligge til neste dag.)
*Legg kjeksstavene på et bakepapir og pensle på smeltet sjokolade mellom lagene.(dvs. legg to kjeks oppå hverandre, men med sjokolade i mellom)
*Legg fire og fire dobble staver inntil hverandre og legg på godt med smeltet sjokolade over og rundt. Med en pensel er dette enkelt.
*Lag gjerne fine mønster i hver bar med penselen og sett kvikklunsjen i kjøleskapet til den har tørket.
*Når den har tørket tar du de ut, snur de og gir de et strøk med sjokolade under også og tørker de en gang til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar