Til en stor form,ca 40
marshmallow-biter.
1 dl vann
2,5 ss gelatinpulver
4 dl sukker
2,5 dl lys sirup
2 ts vaniljesukker
1 dl vann
Slik gjør du:
*Hell 1 dl vann og gelatinpulver i en
kjøkkenmaskin og pisk det sammen til gelatinen er oppløst.
*Bland sammen resten av ingrediensene i
en kjele og kok opp på middels varme. La blandingen koke i fem
minutter før du heller det over i kjøkkenmaskinen i en tynn stråle
mens vispen går.
*Sett maskinen på maks og la den piske
kraftig i ti minutter. Da vil blandingen øke i volum til ca
tredobbelt og bli hvit og tykk.
*Strø melis i en form på 20x30 cm og
spray litt matfett langs kantene.
*Hell marshmallow-blandingen over i
formen og fordel den jevnt utover med en slikkepott som du har
sprayet med matfett.
*La formen stå fremme på benken i
minst fire timer, gjerne over natten, slik at det får satt seg
skikkelig.
*Dryss melis ut over kjøkkenbenken og
velv ut hele flaket med marshmallows. Smør en skarp kniv med matfett
og kutt opp i ønskede biter. (Oppskriften sier nå at man skal rulle
hver bit i melis for å dekke de seige kantene, men jeg valgte heller
å legge alle bitene på et brett med litt mellomrom og la de tørke
noen timer, da jeg syntes at de allerede var søte nok). Oppbevar
marshmallows i tette kakebokser eller krukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar