torsdag 18. desember 2014

Sarah Bernhardt i langpanne



Mandelbunn:             Sjokoladekrem:                    Sjokoladeglasur:
400 g mandler           250 g smør                          200 g kokesjokolade
400 g sukker              200 g melis                         2 ss smør
4 ts bakepulver          6 eggeplommer
6 eggehviter               2 bs kakao
                                   2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

*Mal mandlene og bland med bakepulver.
*Pisk eggehvitene stive.
*Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vendes i mandlene.

*Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
*Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.

- Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. Dra så kaken forsiktig over på en rist (eller la kaken bli i langpannen hvis du har plass til å sette hele pannen i kjøleskapet eller har kjølerom).

*Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem.
*Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret. Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag.
*Renskjær eventuelt kantene på kaken. Sett kaken så kjølig i et par timer (se tips).
*Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. *Lag eventuelt litt mønster i sjokoladen med en gaffel. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv.

Tips:

1.Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på glasuren.
Det går an å sette kaken i kjøleskap (hvis du får plass) eller 1 time i fryseren.

2.Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete.
Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre.

Kaken kan også fryses, og kakene tiner superraskt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar