4 porsjoner:
2,5 dl bringebær
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 ss kremfløte
1 ss maisenna
1 egg
4 eggeplommer
80 g sukker
1 klype raspet sitronskall
sukker til toppen
Slik gjør du:
*Hell kremfløten,
vaniljefrøene og vaniljestangen i en kjele.
*Kok opp mens du rører.
*Bland maisennamel og 2 ss
kremfløte.
*Rør det inn i den varme
blandingen. Kok opp igjen.
*Riv sitronskall.
*Bland egget,
eggeplommene, sukkeret og sitronskallet sammen.
*Tilsett den varme
blandingen litt etter litt i eggeblandingen. Sil blandigen.
*Ha bringebær i crème
brûlée former.
*Hell over blandingen.
Sett formene på en stekeplate og fyll den med vann til 2/3 deler av
formene er dekket med vann.
*Stek ved 200 grader i ca.
35 minutter til de stivner. Avkjøl.
*Strø et tynt lag med
sukker på toppen. Jeg brukte vanlig sukker, men du kan også bruke
brunt sukker.
*Bruk en gassbrenner og
brenn til sukkeret har smeltet og blitt gyllent. Du kan også sette
dem i en ovn med grillelement i 2-3 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar